Mircea Kivu dezvăluie ce GREȘEALĂ a făcut opoziția când a încercat să-l debarce pe Dragnea de la șefia Camarei: s-a comportat ca PSD!

0
551

Sociologul Mircea Kivu explică, pe Facebook, de ce a greșit opoziția când a încercat să-l debarce pe Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaților, ignorând astfel articolul 26.3 din Regulamentul forului, care spune că ”Revocarea președintelui Camerei Deputaților poate fi cerută de grupul parlamentar care l-a propus”.

De asemenea, sociologul avertizează că, dacă va avea loc, schimbarea majorității parlamentare va fi ”meritul” unor traseiști politici, ceea ce repune pe tapet o mai veche problemă a politicii mioritice: ”traseismul este sau nu un act legitim?”. IdentitateaLiberală.ro vă prezintă considerațiile lui Mircea Kivu.

La fel ca Dragnea&Co!

”Cred că Opoziţia a greşit. Pornind de la ipoteza că PSD+ALDE nu mai deţin majoritatea în Cameră, s-a crezut îndreptăţită să schimbe conducerea Camerei. Trecând peste un articol (art.26.3) destul de clar al Regulamentului (care are putere de lege), care spune că ‹Revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor poate fi cerută de grupul parlamentar care l-a propus›. Cu alte cuvinte, au făcut exact ceea ce reproşăm zi de zi pesedelei: a încercat să impună dictatura majorităţii (noi).

PNL, USR și PMP nu dețin majoritatea

Dacă, într-adevăr, deţin majoritatea, partidele care au cerut azi schimbarea lui Dragnea, Iordache şi Nicolicea ar putut mai intâi să modifice articolul menţionat. Dar realitatea e că NU deţin majoritatea: e adevărat că [PSD+ALDE] < [totalul deputaţilor/2], numai că UDMR are un protocol de susţinere cu această alianţă, pe care nu dă semne că ar dori să-l denunţe.

Traseismul este sau nu un act legitim?

Şi mai am o obiecţie: schimbarea de majoritate, dacă ar avea loc, ar fi urmarea plecării unor parlamentari de la PSD la partidul lui Ponta, deci a unor traseişti. E momentul să ne decidem: traseismul este sau nu un act legitim? Dacă da, să fie în toate situaţiile. Dacă nu, nu”, scrie Mircea Kivu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrie comentariul
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.