Doar dreapta autentică poate aduce schimbarea!

2
333

Clasa de mijloc, coloana vertebrală a societății

Comunismul a distrus proprietatea privată și țesutul social al României, țesut indispensabil în perspectiva unei veritabile politici europene. În schimb, ni s-a impus politica Kremlinului. Acum, refacerea acestui țesut de factură socială – alcătuit din oameni de afaceri, bancheri, finanțiști adevărați ș.a.m.d – nu se poate realiza peste noapte. Clasa de mijloc reprezintă coloana vertebrală a unei societăți sănătoase. Să știți că 26 de ani nu au fost de ajuns pentru a o reface.

Intelectuali autentici

Totodată, este esențială reapariția unei pături intelectuale autentice – da, mă refer la necesitatea creionării unui orizont adecvat în care o mișcare liberală să se poată manifesta. De la Revoluție până acum, România s-a luptat cu problemele moștenite de la dictatura comunistă. Refacerea structurilor sociale nu s-a realizat nici până în ziua de astăzi. În 1990, Ungaria și Polonia erau departe – aceste țări au reușit să-și păstreze anumite structuri sociale încă din timpul comunismului. În România însă, s-a mers pe uniformizare.

Criza economică și dreapta românească

Pe de altă parte, deși începuseră să apară unele semne de bun augur, criza economică începută în 2008 a lovit cel mai puternic clasa de mijloc. Or, clasa de mijloc este, în țările democratice, un adevărat motor al dreptei autentice. Însă, în ultimii doi-trei ani, lucrurile par a începe să meargă într-o direcție pozitivă. Nu mă refer la minciunile politicianiste referitoare la faptul că, vezi Doamne, economia României ar merge mai bine. Sunt convins că lucrurile nu stau deloc astfel.

Stânga nu reprezintă viitorul!

Dar, observ că și la noi începe să se refacă acel țesut social de care avem atât de mare nevoie. Totodată, constat că există o masă critică de dreapta de la care am putea spera că va veni schimbarea. Stânga nu reprezintă viitorul. Stânga românească este neeuropeană și se bazează pe o populație îmbătrânită, rurală și insuficient educată. Aceasta deoarece PSD a ratat urbanizarea stângii

2 COMENTARII

  1. Dreapta nu na facut nici odata ceva bun pentru ce de mijloc s-au saraci in totdeauna au acaparat pentru eisi cred ca tot stanga este salvarea poporului .Daca ar conduce dreapta cumeste presedintele care doreste sa nu mai plece din functie ca sa isi plimbe nvasta peunde vrea ea ca leanape bani amaratilor de oameni care facebugetul tari.tot dreapta a furat cel mai mult din tara,Cand Ceausescu mergea cu Elena in vizitz se spunea ca iar pleaca cu martoaga si acuma fada ca se intampla la fel

  2. Mai STELIAN TANASE!….tu esti batut in cap ,nene!…….cum poti spune TU acum ,ca stanga NU mai este de viitor ,tu care „ai supt la sanul stangii,socialismului „si acum cand te-ai vazut „cu sacii in caruta,dupa ce a-ti furat tot capitalul facut de comunisti „……acum TOTI va dati de DREAPTA!!……toti va cunoasteti dupa caractere,sa nu credeti ca poporul a uitat ce faceati fiecare „dreptaci” pe vremea comunismului!!……din cauza voastra au disparut adevaratele prietenii,de pe vremuri,acum cei mai buni prieteni de pe vremea aceea ,au devenit acum DUSMANI ,nu-si mai raspund la salut ,deoarece unul a ramas de stanga si celalalt „mai smecher” a devenit de dreapta!!!!…..un pensionar care a devenit ce-a devenit pe vremea stangii si am ramas de stanga ,pana inchid ochii ,nu ca tine de drepta nene STELIANE!….

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrie comentariul
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.