CpF ATACĂ universitățile! Îngrădirea libertății de gândire și a libertății academice!

0
564

De-a lungul ultimelor săptămâni – prefațând, prin amenințări virulente, dezinformări și discursuri ale urii, referendumul pentru așa-zisa familie tradițională –, reprezentanții Coaliției pentru Familie au găsit de cuviință să anunțe, în mod oficial, că ”monitorizează” ceea ce spun cadrele didactice de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) despre… Biserica Ortodoxă Română și despre referendum.

O astfel de ”monitorizare” reprezintă – să nu ne ascundem după deget, fiindcă derapajul este de ordinul evidenței! –  un grav atac la libertatea de gândire, la libertatea de exprimare și, firește, la libertatea academică, practica amintind de cenzura și turnătoriile de dinainte de ’89, neavând nici cea mai mică tagență cu o democrație consolidată.

Verdictul lui Adrian Miroiu

Implicațiile nefaste ale acestei ”monitorizări” desfășurate de Coaliția pentru Familie sunt demantelate și taxate la obiect de scriitorul și profesorul universitar Adrian Miroiu, în cel mai recent editorial publicat pe platforma  www.marginaliaetc.ro. ”Cu totul de netolerat, o reprezentantă a CpF a declarat că ei monitorizează ce spun cadrele didactice de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) – la care și eu sunt profesor – despre Biserica Ortodoxă Română și despre referendum. Este, cred, unul dintre cele mai oribile și mai iresponsabile atacuri la libertatea de gândire și la libertatea academică. De ce la libertatea academică? – fiindcă la această universitate funcționează de exact douăzeci de ani primul (și cred că cel mai important în țară) program de studii de masterat, care e luat sub vizorul CpF: masteratul de studii de gen. Și pentru că în multe cursuri predate aici această perspectivă este studiată și analizată(…) Între primele ținte se găsesc universitățile. La noi, în prim plan sunt SNSPA și Universitatea din București. Ambele au susținut predarea de cursuri dedicate ideilor feministe și au oferit programe de studii de gen”, scrie Adrian Miroiu.

Ideologia de gen

De asemenea, intelectualul avertizează că, în realitate, ținta predilectă a reprezentanților Coaliției pentru Familie nu este, nici pe departe, particularitatea privind homosexualitatea, ci una mult mai generală: dușmanul teribil pe care CpF îl numește ”ideologia de gen”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrie comentariul
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.