CIFRE care îngrozesc: România, codașa UE la respectarea drepturilor sexuale și la grija pentru sănătatea reproductivă!

0
527
Sex Education

Centrul FILIA – organizație non-profit care militează împotriva inegalităților de gen prin activism, advocacy și cercetare – prezintă o serie de cifre mai mult decât îngrijorătoare privind sănătatea reproductivă și nerespectarea drepturilor sexuale în România.

Facem precizarea că atât analizele Eurostat cât și cele realizate de organizația Salvați Copiii reliefează aceleași realități negative, care plasează țara noastră pe ultimile poziții ale Uniunii Europene, datorită tristelor ”recorduri” pe care le înregistrează.

Șanse egale de afirmare

Centrul FILIA militează pentru drepturile femeilor și pentru șanse egale de afirmare, indiferent de etnie, statut economic, orientare sexuală, apartenență religioasă ș.a.m.d.. Identitatealiberala.ro vă prezintă concluziile Centrului, concluzii care susțin că România nu este, nici pe departe, o țară atât de incluzivă pe cât ar crede unii dintre noi.

O realitate care doare

De aproape doi ani, România e singura țară membră a Uniunii Europene unde, indiferent de situație, nu se pot obține gratuit mijloace contraceptive de la medicul de familie.

Anual, 10% dintre mamele care nasc sunt minore.

Rata natalității la tinerele sub 20 de ani din România este cea mai ridicată din Uniunea Europeană (în 2015, procentul era 14,07%).

5 din 10 mame minore nu au fost niciodată la un ginecolog.

6 din 10 mame adolescente nu au avut acces niciodată la informații legate de sănătatea reproducerii.

15 ani și jumătate este vârsta medie la care se începe viața sexuală în România.

3 din 10 femei între 15 și 49 de ani nu folosesc nicio metodă de contracepție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrie comentariul
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.