Baconschi demantelează AGENDA noii stângi: ISLAMUL și oprimații din lumea a treia reprezintă noul proletariat global!

0
677

Scriitorul și diplomatul Teodor Baconschi zugrăvește, în cel mai recent editorial publicat pe platforma Marginaliaetc.ro, o ”agendă” total neromanțată a noii stângi, care – în pofida ”reformărilor” clamate și a diverselor (re)cosmetizări strategice – nu pare a se îndepărta foarte mult de vechile năravuri marxistoide.

Baconschi avertizează că din rețetarul noii stângi nu au dispărut nici pe departe obsesia demonizării istoriei civilizației occidentale, marota ”eliberării” prin revoltă, ateismul virulent și ostracizarea dușmanului de clasă (”Cine nu gândește ca noi e dușmanul nostru”), toate acestea fiind asezonate cu potențarea aspectelor ”minoritare”. ”Islamul și oprimații din fosta lume a treia reprezintă noul proletariat global”, în fruntea căruia se situează noua stângă, ”până la victoria finală”, este una dintre concluziile diplomatului. IdentitateaLiberala.ro vă prezintă ”decalogul” noii stângi, în accepția lui Teodor Baconschi.

Apucături vechi și noi

”1. Dumnezeu nu există (e ‹prietenul imaginar› sau Moș Crăciun, în care nu crede nimeni).

 1. Creștinismul e totuna cu obscurantismul anti-științific, bigotismul și Inchiziția.
  3. Istoria civilizației occidentale conține numai crime (imperialiste, colonialiste, rasiste, xenofobe) deci trebuie demonizată.
  4. Omul – odată eliberat de trecut – poate face ce vrea, când vrea, cum vrea. Important e să fie revoltat, indignat, să conteste autoritățile, ierarhiile represive și nedreptatea socială de a considera că unii sunt superiori altora (prin muncă, talent sau creație).
  5. E cool să fii minoritar: vezi tu de ce fel, nu contează. Fără acest statut, nu te poți victimiza profitabil, pe spezele majorității albe, suprematiste, homofobe, sexiste și fasciste.
  6. Cine nu gândește ca noi e dușmanul nostru: înjură-l, pune-i un stigmat, declară-l depășit, periculos și nefrecventabil.
  7. Viitorul e transuman: până la urmă, omul așa cum îl știm, nu merită să trăiască. Acceptăm o etapă intermediară, care să ne prelungească viața, dar nu putem opri progresul către o ființă ameliorată, bionică, artificială, plonjată în realitatea augmentată, virtuală, ‹unde nu e nici durere, nici întristare, nici suspin›.
  8. Nu există frumos, adevăr și bine obiectiv: fiecare are dreptul la propria definiție, la propria nișă, la propriul stil de viață. Noțiunile opuse (‹urât›, ‹fals› și ‹subiectiv›) sunt doar instrumente de exploatare și masificare, utilizate de odiosul ‹establishment› capitalist.
  9. Statul e rău, însă are obligația de a funcționa tehnocratic, pentru a ne satisface toate nevoile de bază, degajând suficient răgaz pentru o societate a distracției și egalității depline (The Kindergarten Dystopia).
  10. Islamul și oprimații din fosta lume a treia reprezintă noul proletariat global, în fruntea căruia ne situăm firesc, până la victoria finală.”, scrie Baconschi.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrie comentariul
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.