Avertisment de FOC: Europa și America se îndreaptă spre o TRAGEDIE amorsată de Noua Stângă!

0
701
Manifestants cagoulés lors de la manifestation pour defendre le climat et rappeler l'etat d'urgence climatique, place de la République le 29 novembre 2015, Paris, France. (Photo by Patrick AVENTURIER/Gamma-Rapho via Getty Images)

Analistul și consultantul Daniel Uncu avertizează, într-un eseu publicat pe platforma Marginaliaetc.ro, că Europa și America se îndreptă cu repeziciune spre ”o tragedie amorastă de Noua Stângă”, care deși si-a luat atributul de ”progresistă” sau ”liberal-progresistă” vizează deconstrucția Occidentului în general și a Europei în special.

 IdentitateaLiberala.ro vă prezintă considerațiile lui Daniel Uncu.

”Tragedia in care Noua Stanga a aruncat Europa si America este pe cat de profunda, pe atat de atotcuprinzatoare. Si, atunci cand folosesc termenul, nu o fac din ratiuni de stilistica.

Insinuarea utopiei stangiste in realitatea cetateanului occidental si al celui Est-european s-a realizat respectiv, prin ocuparea treptata a mediilor de influenta academica si, apoi, politica – in Vestul Europei si prin forta armata si, apoi, prin teroarea reeducarii si incarcerarii politico-ideologice – in Estul si Centrul Europei (…)

Aceasta stanga, care acum isi aroga atributul de <progresista> sau <liberal-progresista> reuseste, pe langa efectele nefaste care se produc in materia deconstructiei identitare a Occidentului in general si a Europei in special, sa readuca in prim plan o contrareactie a celor care pur si simplu nu ii ingurgiteaza retorica halucinanta. O retorica ce isi trage seva, constient sau nu, din retorica si real-politik-ul fasciste, naziste, bolsevice, comuniste si neomarxiste. O retorica cu insertii totalitare, ascunse sub perdeaua indigesta prin insasi ipocrizia ei desantata, a unitatii in diversitate prin acceptarea alteritatii si a iubirii de oameni. Pe cat de frumos si de frecventabil, pe atat de fals si de mincinos (…)

Asa cum spunea Margaret Thatcher, in materia unificarii europene de extractie progresista, avem de a face cu <un proiect utopic clasic, un monument al vanității intelectualilor, un program al cărui destin inevitabil este eșecul: numai amploarea daunelor finale a ramas in discutie>. Ceea ce se intampla, printre altele, acum in Franta reprezinta un exemplu concludent si extrem de violent al acestei contrareactii, care evoca daunele finale la care se referea in urma cu mai bine de 25 de ani dna Thatcher. Aceste daune incep sa nu mai fie acceptate de Vest si cu atat mai putin de Est. Stanga neomarxista pare sa piarda din elan, chiar daca deocamdata domina peisajul politic in cadrul establishmentului bruxellez.

Tragedia, la care ma refeream la inceputul acestui eseu, se poate contura plecand exact de la aceasta dominare actuala a Noii Stangi.

Tragedia amorsata de Noua Stanga este in plina desfasurare si ea capata pe zi ce trece noi valente dezastruoase, fie si numai daca ar fi sa luam in considerare completa ratare a obligatiei statelor vest-europene fata de asigurarea sigurantei cetateanului. Cele aproape 150 (!) de atentate si atacuri teroriste de extractie islamista, savarsite pe teritoriul european in ultimii 6 ani si cele peste 200 dejucate de serviciile secrete ale tarilor europene, imi sugereaza ca lucrurile vor capata, prin contrapondere si prin iesirea din anestezie fata de domnia raului, o turnura de-a dreptul incendiara”, scrie Daniel Uncu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrie comentariul
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.